Renault predstavio obnovljeni Captur

Renault predstavio obnovljeni Captur
Foto: Renault,IAA

NAKON najave Renault je u Frankfurtu premijerno predstavio obnovljeni Captur, maleni crossover koji u Europi odlično prolazi i već sedam godina nosi titulu najprodavanijeg u klasi.

Thierry Bolloré, glavni direktor Grupe Renault, i Laurens van den Acker, izvršni potpredsjednik odjela za dizajn zajedno su predstavili najnoviju inačicu najprodavanijeg gradskog SUV-a, prodanog u više od 1,5 milijuna primjeraka u 90 zemalja diljem svijeta.

 "Za razvoj novog Captura kao početnu točku uzeli smo samo najbolje i najcjenjenije značajke prethodne generacije i podigli ih na višu razinu. Napravili smo revoluciju u unutrašnjosti, preoblikovali karoseriju i učinili Captur još prilagodljivijim", rekao je između ostalog Laurens van den Acker.

Središnje novosti su modularna platforma, Renault Easy Connect i Easy Link multimedija te implementacija E-TECH Plug-in pogona. Čini ga 1.6 benzinac i dva elektromotora, a s 9,8 kWh baterijama može na struju voziti 45 km i do 130 km/h. Ostatak game je u rasponu od 95 do 155 KS.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara