Renault R-Space je vizija budućeg Scenica

FRANCUSKI je proizvođač iskoristio ženevski auto salon za predstavljanje studijskog R-Spacea, automobila s kojim izravno najavljuje sljedeći Scenic, ali i put kojim će krenuti razvoj dizajna budućih modela pod ravnateljskom palicom Laurensa van der Ackera, trenutnog šefa Renaultovog dizajna.

R-Space slijedi sportski DeZir i mini SUV Captur te čini treći konceptni model, od ukupno šest koliko je Nizozemac već ranije najavio kao putokaz kamo Renault smjera u budućnosti. Kod R-Spacea, odnosno kod njemu sličnih produkcijskih modela naglasak će biti na sportskom dojmu i praktičnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najzanimljivijim i svakako konceptnim rješenjem se doima izostanak stražnje klupe, a umjesto nje tu je 27 električno pomičnih kocaka koje se mogu presložiti (podići ili spustiti) u onaj oblik koji trenutno zahtijevaju vaše potrebe, dakle od ravne podnice do sjedala.

Pod poklopcem motora se nalazi 0,9-litreni turbobenzinski TCe motor snage 115 KS i najvećeg okretnog momenta od 160 Nm, koji će uskoro naći i u produkcijskim modelima. Tamo će ga slijediti i mjenjače s dvije spojke.

>> Detaljan pregled ženevskog  salona pogledajte samo na Indexovoj temi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara