Rimac Automobili na Pikes Peaku ostvario treće vrijeme sa svojim E-Runnerom

Rimac Automobili na Pikes Peaku ostvario treće vrijeme sa svojim E-Runnerom

 Foto: Rimac Automobili/Team APEV

NA OVOGODIŠNJEM izdanju najpoznatijeg uspona, legendarnog Pikes Peaka, opet je nastupio E-Runner kojeg pokreće Rimčev električni pogon. 
 
Iako se očekivalo da će zahvaljujući brojnim poboljšanjima stići do samog vrha, Rimčev E-Runner snažan 1,1 MW morao se zadovoljiti trećim mjestom u konkurenciji električnih bolida, odnosno petim vremenom u ukupnoj konkurenciji. 
 
Za upravljačem je opet bio veteran Pikes Peaka, legendarni Nobuhiro Monster Tajima, no s vremenom od 9:51,978 nije mogao više od trećeg mjesta. Ispred njega je s vremenom 9:06,015 bio Tetsuya Yamano i njegov 4-Motor EV Concept, dok je prvo mjesto i ove godine ostvario Ryes Millen popravivši svoj i ujedno "električni rekord" za gotovo deset sekundi. Uspon dug dvadesetak kilometara apsolvirao je u eO PP1100 bolidu za 8:57,118, što je najbolje u konkurenciji električnih vozila i drugo najbolje vrijeme u ukupnom poretku. Ukupni pobjednik sa sedam sekundi prednosti pred Millenom je Romain Dumas u bolidu Norma M20 RD Limited. 
 
No, Millen se ne predaje i kaže da ima izuzetan bolid sa pogonom na sva četiri kotača sposoban da u skoroj budućnosti ostvari najbolje vrijeme u povijesti. Ove godine u tome ga je spriječila visoka temperatura okoline, pa je uslijed izbora mekših guma puno izgubio na proklizavanju. Millen je siguran da će u narednih nekoliko godina oboriti Loebov rekord iz 2013. godine. 
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara