Rinspeed BamBoo: Povratak u 1970-e

ŠVICARSKI tuner poznat po svojim neobičnim kreacijama koje redovito predstavlja na ženevskom auto salonu za ovu godinu pipremio studiju BamBoo.

Radi se o automobilu kojega je dizajnirao pop umjetnik James Rizzi, a trebao bi evocirati na 70-e godine prošlog stoljeća i tadašnja ljeta u elitnom St. Tropezu.

Unatoč retro inspiraciji riječ je o vrlo modernom automobilu s kompozitnom karoserijom, maskom na kojoj mogu biti prikazivane facebook poruke, razne web stranice i ostali internet sadržaji. Također tu je i dvodijelni ukonjivi krov kao i 17 colni aluminijski naplatci te Goodyearove EfficientGrip gume.

Interijer je samo naoko ogoljen. Instrumenti su skriveni iza poklopca po uzoru na kutiju za kruh, stražnja klupa je na napuhavanje, JBL audio sustav daje odgovarajuću zvučno sliku 70-tih, priključak za HTC-ov tablet vrača nas u sadašnjost i tako unedogled.

BamBoo pokreće maleni elektromotor snage 54 kW/73 KS i maksimalnog okretnog momenta od 140 Nm. S njim će 1.090 kg težak automobil ubrzati do 50 km/h za 4,7 sekundi i dosegnuti najveću brzinu od 120 km/h. Autonomija mu iznosi 105 km.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara