RS6 Plus – užitak se skupo plaća

RS6 Plus – užitak se skupo plaća

DVA tjedna nakon što smo najavili lansiranje specijalne serije modela RS 6, kojom se opraštamo od stare šestice, Audi je i službeno potvrdio vijest te objavio da će biti proizvedeno svega 999 primjeraka.

Posljednja serija sportske izvedbe, kao što je već poznato, raspolaže s 30 KS većom maksimalnom snagom od serijskog RS 6. Dakle, maksimalna snaga iznosi 353/480 kW/KS, dok je maksimalni okretni moment od 560 Nm dostupan u rasponu od 1.950 do čak 6.000 o/min. Rezultat je to izmjena na elektronici motora, što je za sobom povuklo i blage modifikacije pojedinih dijelova motora, kao što je sustav hlađenja zraka.

Ubrzanje do 100 km/h traje 4.6 sekundi, dok je za postizanje 200 km/h potrebno svega 17.3 sekundi. Kako bi se moglo obuzdati zvijer, ugrađeni su perforirani diskovi, koji se naziru iza petokrakih aluminijskih naplataka promjera 19 inča. DRC (Dynamic Ride Control) sustav poznat s serijskog modela je zadržan. Riječ je o sustavu koji dijagonalno povezuje suspenziju svakog kotača putem centralnog ventila i tako bez elektroničkih dodataka osigurava vrhunsku stabilnost vozila.  Također, bez ikakve nadoplate se nudi poseban kit, pomoću kojeg je moguće kontrolirati tvrdoću ovjesa, a automobil je u konačnici spušten za dodatnih 10 mm.

Posebnost specijalne izvedbe je i sportski ispušni sustav u mat crnom finišu. Na slici je uočljiv dvostruki završetak ispušnog sustav s ovalnim presjekom, iz kojeg će se zasigurno širiti predivna melodija V8 motora. 

Od uočljivih detalja treba još spomenuti nosače krova u crnoj boji, dok je u kabini jedina novost ugradnja aluminijskih papučica nožnih komandi. Sjedala presvučena kožom i karbonski umeci dolaze kao dio serijske opreme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kupac će tek morati razmisliti pri odabiru boje karoserije. Nude se plava, srebrna i crna, koje neposredno utječu na tonove unutrašnjosti. Tako plavi automobil ima plave umetke i crna sjedala s centralnim djelom u srebrnoj boji.  Srebrni automobil dolazi s crnim sjedalima dok je središnji dio izveden od crne alcantare. Najatraktivniji je crni automobil, koji posjeduje kompletnu unutrašnjost u koži boje konjaka.

I na kraju recimo da svaki automobil posjeduje pločicu na centralnoj konzoli na kojoj se nalazi serijski broj automobila. Model je dostupan samo u karavanskoj izvedbi i to po cijeni od 101.050 eura.

Miljenko Nikolić

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara