Serijski Audi R8 e-tron ponovno u igri

Audi je potvrdio kako je ponovno započeo posao razvoja serijske izvedbe R8 e-tron modela, no za sada nema informacija o mogućem datumu premijere. Krajem prošle godine počele su pristizati glasine o 'oživljavanju' ovog projekta, a tehnički direktor Audija Ulrich Hackenberg na ovogodišnjem je auto showu u Detroitu i službeno potvrdio kako serijski R8 e-tron definitivno dolazi i to opremljen novom vrstom baterija.

###

Hackenberg smatra da bi R8 e-tron trebao poslužiti kao 'rasadnik tehnologije za druge modele', a izjavio je da je konstrukcija automobila kompatibilna s aktualnom generacijom, ali i novim modelom koji će se pojaviti 2015. godine. Također, električni domet trebao bi iznositi fantastičnih 400 km, što je značajno poboljšanje u odnosu na 215 km koliko je na jednom punjenju mogao prijeći originalni prototip.

Hackenberg je završio svoj intervju izjavom da 'električni pogon ima veliku budućnost', a smatra kako će se automobilska industrija prije ili kasnije u potpunosti prikloniti električnom pogonu jednom kada baterijska tehnologija dosegne potrebnu razinu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara