Smiju li im se u Tesli? Audi ima velikih problema u proizvodnji

Smiju li im se u Tesli? Audi ima velikih problema u proizvodnji
Foto: Audi

PROIZVODNJA auta je jedno, a proizvodnja električnih automobila sasvim druga stvar.

Nakon što je Tesla prošla sve moguće porođajne muke u pokretanju i širenju proizvodnje električnih automobila slične probleme ima i Audi. Iako je njemački proizvođač starosjedioc u proizvodnji automobila, rad s novim dobavljačima, ali i novi način proizvodnje uzimaju danak.

Tako se Audijev prvi električni model našao u brojnim problemima. Osim što je zbog potencijalnih kvarova kasnio sam start proizvodnje, sada problemi u proizvodnji produžuju vrijeme isporuke. Jedno od uskih grla je dobavljač baterija LG Chem, koji smanjenim intenzitetom proizvodnje doslovno koči sklapanje e-trona u europskim pogonima u Bruxellesu. LG je uslijed svog monopolističkog položaja prema Volkswagenu navodno i podigao cijene baterija.

Epilog je da se trenutno e-Tron proizvodi 6 sati dnevno umjesto 8, a uskoro će radni tjedan u tvornici smanjiti na četiri dana, piše The Brussels Times.

Sve to dovelo je do značajnog produženja roka isporuke za e-Tron. Na novi električni Audi kupci više ne čekaju dva mjeseca, već je rok produžen na do 7 mjeseci, a na iduću godinu je odgođen i dolazak Sportback izvedbe. Također, postoje problemi i u proizvodnji elektromotora u mađarskim pogonima koji su bili pod štrajkom. Sve to rezultirat će padom ovogodišnje naklade za oko 10.000 primjeraka s planiranih oko 56.000.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara