Stoljeće Aston Martina

Stoljeće Aston Martina

SLAVNI britanski proizvođač luksuznih sportski nastrojenih automobile iduće će godine obilježiti 100 godina postojanja.

U godini kada je Aston Martin lansirao dva nova modela, Vanquish i DB9, svijet će imati prilike upoznati i najstariji sačuvani Aston Martin, prototip A3 iz 1921. godine. Na središnjoj proslavi 15. siječnja Aston će nas vratiti u prošlost, u vrijeme kad su Lionel Martin i Robert Bamford osnovali tvrtku Bamford & Martin, kasnije zbog Bamfordovih* sportskih uspjeha preimenovanu u Aston Martin.

Polovicom godine u sjedištu tvrtke u Gaydonu održat će se brojne manifestacije u okviru kojih će posjetitelji moći zaviriti iza kulisa, na mjesto gdje se stvaraju možda najbolji britanski sportski automobili. Odabrani sretnici moći će isprobati neki od modela iz najveće game u povijesti tvrtke i proći rutom inspiriranom najslavnijim svjetskim špijunom gdje će se posjetiti neke od lokacija iz serijala o James Bondu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da se radi o kompaniji u usponu najbolje govori podatak kako je Aston Martin u prvih 90 godina postojanja proizveo manje od 15.000 automobila. U zadnjih deset godina na svijet je došlo još 45.000 automobila. Aston Martin trenutno je prisutan kroz 146 ovlaštenih zastupnika u 41 zemlji svijeta.

*Bamford je bio vrlo uspješan u utrkama Aston Clinton Hillclimb gdje su nastupili njihovi prvi automobili.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara