Stop & Start 2. generacije Citroënu C3 Picasso

Stop & Start 2. generacije Citroënu C3 Picasso

NEKOLIKO dana nakon svjetske premijere C3 Picasso u Parizu Citroen je objavio kako će upravo na tom modelu biti opremljen drugom generacijom Start & Stop sustava.

Ekološku nastrojenost modela i marke kojoj pripada potvrđuju  niske emisije CO2 koje su na najnižoj razini u njegovoj kategoriji. Stoga je logično da je nova generacija sustava Stop & Start istaknuta na Picassu.

Ova tehnologija omogućuje prekid rada motora neposredno prije i za vrijeme zaustavljanja (usporavanje, semafori,, i sl) i jamči ponovno pokretanje motora otpuštanjem papučice kočnice kad vozač želi krenuti. Stop & Start na taj način osigurava smanjenje potrošnje, ali također i veću zvučnu i fizičku udobnost za sve putnike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Citroën će od 2010. godine predložiti novu generaciju sustava Stop & Start kako bi je masivno primjenjivao na cjelokupnoj gami. Ova druga generacija, još naprednija u pogledu potrošnje i emisije CO2, i dalje koristi tehnologiju integriranog alternatora-elektropokretača, što predstavlja najudobnije rješenje za osiguravanje ponovnog pokretanja vozila. Osim toga, isti objedinjuje i sustav regenerativnog kočenja. Sve u svemu, omogućit će smanjenje potrošnje i emisije CO2 za oko 15 % u gradu.

Iako još uvijek u konceptnom izdanju, C3 Picasso sa Stop&Start sustavu 2. generacije i upravljanim ručnim mjenjačem sa šest stupnjeva prijenosa, nudi uzorne performanse u pogledu emisije CO2 i potrošnje goriva, 110g/km CO2 i 4,2l/100km u mješovitoj vožnji.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara