Suradnja Mazde i SOS-Dječjeg sela Hrvatska

Suradnja Mazde i SOS-Dječjeg sela Hrvatska

SOS-Dječje selo Hrvatska i Mazda Motor Croatia d.o.o. potpisali su ugovor o suradnji u SOS-Dječjem selu Lekenik, čime je Hrvatska postala jedna od šest zemalja u kojoj je pokrenuta ova suradnja.

Mazda Motor Croatia d.o.o. se odlučila pomoći SOS-Dječjem selu Hrvatska pokrivanjem troškova struje, plina, vode, komunalnih usluga i telefona za sedam kuća u SOS-Dječjem  selu.

Branko Maranić, direktor Mazda Motor Croatia d.o.o., izjavio je da je ovaj projekt dio projekta Mazde Europa, ali i nastavak kontinuiteta angažmana Mazde Hrvatska na sličnim projektima u funkciji pomoći djeci, kroz čitavo vrijeme djelovanja Mazde u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije službenog dijela upriličen je i zabavni program u kojem su djeca iz SOS-Dječjeg sela Lekenik izvela recitale "Mazda najljepši auto" i "Priča o Mazdi" te je plesna skupina SOS-dječjeg sela Lekenik otplesala koreografiju "Radost plesanja".

SOS Dječje selo međunarodna je nevladina organizacija osnovana prije 60 godina od strane Hermanna Gmeinera. Pruža djeci i mladim ljudima, koji nemaju mogućnost živjeti sa svojom biološkom obitelji, mjesto gdje mogu odrastati u ugodnoj obiteljskoj atmosferi njegujući svoju kulturu i religiju. Djeca pohađaju vrtić i školu te žive u svojim novim obiteljima zajedno s braćom i sestrama. SOS također mlade priprema za posao i za samostalni život.

SOS-Dječje selo Hrvatska trenutno skrbi o 240 djece i mladih u SOS-dječjem selu Lekenik i Ladimirevci i pet Zajednica mladih.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara