Tesla Model X je "kvarljiva i opasna za voziti"

Tesla Model X je "kvarljiva i opasna za voziti"

 Foto: Tesla

JOŠ jedan primjer nezadovoljnog vlasnika Tesle dolazi iz Amerike. 
 
Posljednjih mjeseci zaredale su se vijesti u kojima se Teslu optužuje za neispravne automobile, odnosno pojedine elemente automobila. Iako brojne od njih bude sumnju i djeluju kao plaćena (anti)reklama postoje i one zbog kojih se stječe dojam kako je Tesla preuranjeno izašla na tržište sa pojedinim sustavima. 
 
Tako se u američkim medijima pojavila vijest o nezadovoljnom vlasniku posljednjeg Teslinog modela, SUV-a Model X, čiji je vlasnik Barrett Lyon pozivajući se na Lemon Law, svojevrsni zakon o zaštiti potrošača, tužio Teslu zbog kvarljivosti njegovog automobila. 
 
Teslu Model X je platio 162.000 USD i sada zahtijeva da mu se novac vrati jer se njegov automobil čudno ponaša i predstavlja opasnost na cesti. Najviše prodika ima na račun automatski upravljanih prednjih vrata. 
 
Lyon kaže da "se vrata čudno ponašaju. Ako slučajno pri ulasku u vozilo pritisneš kočnicu vozačka vrata udarit će vam nogu". Pritom ne misli na stražnja bočna vrata koja se otvaraju prema gore već na vozačka koja ima funkciju samostalnog zatvaranja i otvaranja. Vrata su se u nekoliko vrata sama otvorila dok je automobil bio u garaži te je počinjena materijalna šteta. 
 
Nadalje, Lyon tvrdi da je autopilot po kiši izuzetno opasan jer automobil često mijenja trake. Nezadovoljan je i infotainment sustavom, odnosno činjenicom da se zaslon često smrzne. Sustav automatskog parkiranja nije učinkovit u 90% slučajeva, a drugi red sjedala uzrokuje preklapanje vozačevog sjedala. 
 
I sada ono najbolje. Kad bi pomislili da se radi o gomili gluposti koju samo Ameri mogu izmisliti kako bi nanijeli štetu kompaniji i izvukli materijalnu korist informacija kako je Lyon strastveni obožavatelj Tesle i njen dugogodišnji korisnik bacaju novo svjetlo i daju na težini optužbi. Naime, u svom vlasništvu ima Teslu Roadster i Teslu Model S s kojima nije nikada imao problema.
 
Model X je s druge strane potpuno razočaranje, pa "stoji parkiran i služi samo kao skupa dekoracija. Model X je prerano krenuo u proizvodnju", zaključio je Lyon. 
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara