Tokyo Motor Show: Suzuki je spreman

Tokyo Motor Show: Suzuki je spreman

PREMDA će ovogodišnje izdanje biti osjetno skromnije nego što smo navikli, u Tokyo Motor Show će ipak imati što ponuditi. Mazda i Suzuki su već izašli u javnost s prvim najavama noviteta, a prate ga i ostale, prvenstveno domaće tvrtke.

Jedna od glavnih novosti tokijskog salona, kad je Suzuki u pitanju, svakako je premijera plug-in hibrida na osnovi popularnog Swifta. Detaljni podaci o pogonskom sklopu još su uvijek nepoznati, a službeno priopćenje spominje tek koncepciju benzinskog motora manje zapremine u kombinaciji sa elektromotorom i setom Li-Ion baterija.

Automobil vozi isključivo na struju, dok benzinski motor služi za pokretanje generatora. Za punjenje je dovoljna i kućna utičnica, ali je nepoznato potrebno vrijeme da bi se baterije napunile.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Automobil se vizualno tek neznatno razlikuje od izvornika. Blage modifikacije podrazumijevaju svjetla i aluminijske naplatke. Iznutra nešto opsežnije promjene, unikatna izrada s naglaskom na primjenu lakih materijala.

Izložbeni prostor sa središnjom temom "Mali automobili za veliku budućnost" donosi i novi Alto. Blizanac Nissanovog modela Pixo prikazanog prošle godine u Parizu donosi tek estetske novosti usuglašene sa Suzukijevim dizajnerskim izrazom. Zasad je nepoznato na kojim će se tržištima ponuditi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara