Toyota i Mazda zajedno kreću u razvoj tehnologije za električna vozila

Toyota i Mazda zajedno kreću u razvoj tehnologije za električna vozila

Ilustracija: 123rf

TOYOTA Motor osnovala je s partnerom Mazdom novu tvrtku za razvoj tehnologije za električna vozila u nastojanju da dostigne rivale koji ulaze u sve frenetičniju utrku za proizvodnju vozila koja pokreću baterije.

Zakonodavci na ključnim tržištima, poput kineskog, agresivno potiču prelazak na električna vozila u iduća dva do tri desetljeća, pritišćući tradicionalne proizvođače vozila da ubrzaju s realizacijom svojih planova o električnim vozilima, dok istodobno cijene baterija padaju, a njihova je snaga sve veća.

Razvoj električnih vozila

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toyota je u priopćenju u četvrtak navela da će nova kompanija razvijati tehnologiju za električna vozila, i to minivozila, putnička vozila SUV i lagane kamione.

U tom zajedničkom pothvatu pod nazivom EV Common Arhitecture Spirit, Toyota će imati 90 posto vlasništva, a Mazda i Densko, najveći Toyotin dobavljač, svaki po 5 posto vlasništva.

Nakon godina u kojima se fokusirala na vozila koja idu na vodikove gorive ćelije, prošle godine Toyota je osnovala odjel za razvoj električnih vozila, koji vodi predsjednik uprave Akio Toyoda.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara