U pripremi Type R izvedba CR-Z-a?

U pripremi Type R izvedba CR-Z-a?

PRILIKOM predstavljanja CR-Z-a početkom ove godine u Detroitu, Honda je automobil najavila kao sportski hibrid, no njegove performanse takav naziv uopće ne opravdavaju. To bi se moglo promijeniti ukoliko je vjerovati pojedinim izvorima prema kojima japanski proizvođač radi na Type R verziji modela CR-Z.

Pored dramatičnijeg stylinga, kojega možete vidjeti na priloženom renderu, CR-Z Type R bi trebao biti znatno osnažen. Naime, benzinski bi 1.5 trebao dobiti dodatnih 50-ak KS, a snaga električnog motora bi s 20 trebala narasti na 50 KS. Drugim riječima, ukupna snaga bi iznosila 200 KS te bi tada uistinu mogli govoriti o "sportskom hibridu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadalje, motor bi bio uparen sa naprednijim 6-stupanjskim ručnim mjenjačem, pogonskom bi sklopu bio dodatni mod rada za sportski režim, a kočnički sustav i ovjes bi prošli kroz uobičajene sportske preinake. Pogon bi ostao na prednje kotače. Izvori navode kako bi sa svim ovim preinakama CR-Z ubrzavao od 0 do 100 km/h za 6 sekundi, a najveća bi mu brzina iznosila 225 km/h.

Recimo i kako bi ovaj model na tržište trebao stići tijekom iduće godine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara