U Volkswagenu su tajili moguće posljedice Dieselgatea

U Volkswagenu su tajili moguće posljedice Dieselgatea

 Foto: Volkswagen

MARTIN Winterkorn, tadašnji šef Volkswagena je bio upoznat sa potencijalnim dramatičnim razmjerima posljedica koje Dieselgate nosi, a o tome nije izvijestio investitore.
 
Volkswagenovi šefovi su bili upoznati sa cijenom varanja na emisiji plinova njihovih dizelskih motora mjesec dana prije nego što su investitori bili informirani, piše njemački Bild am Sonntag. Oliver Schmidt, VW-ov šef koji je uhićen u siječnju ove godine u Americi, navodno je još 25. kolovoza 2015. godine izvijestio Martina Winterkorna kako bi ih afera mogla stajati i do 18,5 milijardi USD. 
 
 
Prema njemačkom zakonu kompanije su obavezne izvještavati investitore o svim tržišno osjetljivim informacijama. Volkswagen je to učinio tek 18. rujna iste godine, nakon što je EPA (Environmental Protection Agency) objavila informacije o VW-ovoj prevari. Američki Autoblog pritom piše kako je VW priznao krivnju EPA-i još 3. rujna, ali je smatrao kako investitore ne treba informirati jer će troškovi nastale štete biti pod kontrolom u okviru tekućeg poslovanja.
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara