Viano Activity – američka tradicija u europskoj ambalaži

POMIJEŠATE li američki stil s europskim dimenzijama i prepoznatljivom dinamikom dobit ćete ništa drugo doli novu studiju nazvanu Mercedes-Benz Viano Activity.

Premijera najnovije Mercedesove studije je zakazana za kraj mjeseca, a mjesto radnje je Međunarodni sajam komercijalnih vozila (IAA) u Hanoveru.

Viano Activity je kao što se to vidi iz imena nastao na osnovi serijskog modela Viano. Njegova Activity izvedba je namijenjena aktivnim ljudima sportskih ambicija koji traže komforno i funkcionalno vozilo. Studija je pogodna za profesionalnu i rekreacijsku upotrebu zahvaljujući velikom tovarnom prostoru, dok svakodnevno korištenje u "civilne" svrhe omogućava dvostruka kabina. Kombinacija dinamičnih linija Viana s off-road detaljima (zaštitna podnica, 19 inčni kotači, ojačanja) srodnim ML klasi naglašava svestranost vozila kao idealnog suputnika i izvan asfalta.

Praktičnosti doprinosi odabir kliznih vrata za putnike straga što je apsolutna novost u svijetu pick-up vozila kojemu Viano Activity pripada. Daljnja novost je što je duljina vozila ispod pet metara, a tek ga je po potrebi moguće razvući na čak 5.70 metara. Time je omogućeno relativno dobro snalaženje u gradu, a ostavljena je mogućnost prijevoza veće količine tereta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao što to priliči jednom konceptu, Viano Activity posjeduje moderno oblikovanu unutrašnjost s četiri zasebna sjedala. Crvena koža, obilje elektronskih pomagala i pomični stakleni krov su samo neki od detalja koji ocrtavaju atmosferu u novom Mercedesu.

I za kraj recimo da Mercedesovu studiju (nažalost) ne pokreće nikakav monstrum svojstven Amerikancima. Uglađeni V6 benzinac od 160/218 kW/KS sasvim dobro obavlja svoj posao.

Miljenko Nikolić

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara