VIDEO Gledao u mobitel dok je vozio pa naletio na kolonu. Snimka je strašna

VIDEO Gledao u mobitel dok je vozio pa naletio na kolonu. Snimka je strašna
Screenshot: YouTube

SVAKODNEVNO svjedočimo slučajevima u kojima se vozači ne libe koristiti mobitel tijekom vožnje zanemarujući koliko je to opasno. Nakon ovog videa možda se zamisle.

Sudeći po opisu videa osobe koja je zapis postavila na društvene mreže, radi se o tipičnom primjeru onoga što se može dogoditi kada se ne prati promet i gleda ispred sebe. A najčešće u tome vozača ometa mobilni telefon koji svojim brojnim aplikacijama magnetnom privlačnosti odvlači pažnju s ceste. Bilo da se radi o tipkanju poruke, čitanju maila ili pak češljanju galerija, opasnost je ista.

U ovom slučaju vozač kamioneta nije na vrijeme primijetio kolonu ispred te je doslovno pomeo auto ispred sebe. Pritom ga je i gurnuo naprijed, pa je auto u konačnici ostao zdrobljen između dva kamioneta.

Iako u ovakvim slučajevima redovito pomaže sustav automatskog zaustavljanja, posebno u sklopu adaptivnog tempomata, to ne znači da oni postoje kako bi vozač u vožnji radio išta drugo što nema veze s upravljanjem. Stoga, još jednom upozoravamo da bez obzira na potrebu i iznos kazne nikada u vožnji ne koristite mobilne uređaje, tablete i sve ostalo što odvlači pažnju s ceste.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara