VIDEO Hoće li ovako izgledati leteći Ferrari?

VIDEO Hoće li ovako izgledati leteći Ferrari?
Foto: Lazzarini Design

LETEĆI automobil budućnosti neodoljivo podsjeća na Ferrarijev model kojim su osvojene dvije titule Svjetskog prvenstva Formule 1.

Neke stvari koje se tiču budućnosti Ferrarija već su poznate – vidjet ćemo još hibrida, počevši sa SF90 ove godine, a 2022. očekuje se njihov SUV model Purosangue. Ipak, oni još nisu počeli raditi na letećim vozilima, iako se model sličan njihovom pojavio kao prototip letećeg automobila. Prema neslužbenom izvoru, ovaj leteći dron imat će V12 motor i tri propelera, piše TopGear.

Naime, talijanski studio Lazzarini Design objavio je na svom kanalu na YouTubeu futurističku videosnimku letećeg automobila koji je nazvan FD-One.Trenutno je u potrazi za investitorima.

Ovaj potencijalno trkaći dron ima tri propelera i inspiriran je modelima iz pedesetih godina 20. stoljeća – veoma je sličan Ferrariju 500 F2, s kojim je Alberto Ascari osvojio svoje prve dvije titule Svjetskog prvenstva Formule 1, 1952. i 1953. godine.

 

FD-One će imati tri propelera koje će pokretati elektromotori napajani iz baterija. Njih će puniti V12 motor. Iz kompanije Lazzarini tvrde da je ovo vozilo malo dulje od sedam metara i lakše od 1000 kilograma, kao i da može dostići brzinu od 500 km/h, zbog čega otvorena pilotska kabina nije baš najbolje rješenje. Svejedno, ova letjelica izgleda jako dobro i htjeli bismo je vidjeti u zraku.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara