VIDEO Kosilica iz pakla se vraća: Ima motor CBR-ke i juri preko 200 km/h

VIDEO Kosilica iz pakla se vraća: Ima motor CBR-ke i juri preko 200 km/h

U HONDI su posebno ponosni na svoj program kosilica među kojima se posebno ističe Mean Mower, svojedobno najbrža kosilica na svijetu. Vrijeme je za nasljednika. 

Te 2013. godine Honda i team dynamics, partner iz BTCC natjecanja, razvili su mean mower, kosilicu pokretanu motorom iz Honde VTR Firestorm. 1.0 V-twin motor davao je 110 KS i potjerao kosilicu do 187 km/h, brže od ikoga prije, potvrdio je Guinness.
 
 
U međuvremenu je rekord oboren, a Honda je krenula u razvoj nove kosilice. Ovaj puta predviđen je još opakiji pogon, onaj iz motocikla CBR 1000R Fireblade. 1.0 četverocilindraš razvija 192 KS i 114 Nm, a u Hondi vjeruju da će voziti preko 215 km/h. A dovoljno luda osoba da sjedne za njen upravljač pronađena je u Jessici Hawkins, bivšoj karting prvakinji. 
 
I ne samo to, ovo će biti najbrža kosilica na svijetu u funkciji. Opremljena karbonskim noževima pogonjenim elektromotorom moći će kositi i pri 160 km/h, kažu u Hondi. Naravno, pod uvjetom da se radi o besprijekorno ravnom travnjaku bez krtičnjaka. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara