VIDEO Land Rover i Joshua slave 50 godina Range Rovera, pogledajte kako

VIDEO Land Rover i Joshua slave 50 godina Range Rovera, pogledajte kako
Foto: Land Rover

U ROĐENDANSKOM slavlju sudjeluje i prvak teške kategorije Anthony Joshua.

Ove godine se obilježava 50. godišnjica ikone Range Rovera, a Land Rover slavi sa stilom. Većina proizvođača obilježava velike godišnjice posebnim izdanjima modela. Očekujemo da će Land Rover tijekom ove godine predstaviti specijalno jubilarno izdanje Range Rovera.

A proslava je već počela, naravno bez publike. Počelo je kreirajući divovsku skulpturu od snijega u svom objektu za testiranje na hladnom vremenu u Arjeplogu, u neposrednoj blizini arktičkog kruga u Švedskoj.

Range Rover

Objekt Land Rovera u Arjeplogu ima zaleđeno jezero koje inženjerima omogućava testirati najnovije modele u zahtjevnim uvjetima. Unutar kontrolnog kruga na testnoj stazi poznati umjetnik Simon Beck isklesao je od snijega poseban logo širok 260 metara, napravivši više od 45.000 koraka po skliskoj površini.

Range Rover

Jaguar Land Rover također je domaćin svoje Ledene akademije (Ice Academy) u Arjeplogu gdje se kupci uče kako poboljšati svoje vještine vožnje na ledu. U sklopu proslave, svjetski prvak boksa u teškoj kategoriji Anthony Joshua pozvan je iskusiti ekstremne uvjete u raznim Range Rover modelima, među kojima su SVAutobiography, Sport SVR i Velar SVA Dynamic.

Čini se da je boksač uživao u svakoj sekundi vožnje po snježnom krugu. Prvak u teškoj kategoriji je tako veliki obožavatelj Range Rovera da je nedavno naručio poseban Range Rover SVAutobiography s dodatno individualiziranim detaljima.

Range Rover

"Stvarno se radujem lipnju jer će obitelj Range Rover proslaviti 50. godišnjicu jednog od najboljih britanskih izvoznih proizvoda i branit ću svoje pojaseve za svjetsku titulu", kaže Anthony Joshua.

"Putovat ću na borbu s Kubratom Pulevom u svojem novom personaliziranom Range Roveru i ne mogu zamisliti bolji način da dođem u London 20. lipnja. Nema ništa bolje od te kombinacije udobnosti i sposobnosti, a pretpostavljam da je to ono što dobijete nakon pet desetljeća iskustva."

Range Rover

Ovog lipnja bit će obilježena 50. godišnjica originalnog Range Rovera s dva vrata koji je lansiran 1970. To je bio prvi SUV opremljen sigurnosnom tehnologijom koju sada prihvaćamo zdravo za gotovo, kao što su ABS, elektronska kontrola vuče i automatski elektronski zračni ovjes.

Range Rover

Od tada, obitelj Range Rover se proširila uvođenjem modela Range Rover Sport, Range Rover Evoque i Range Rover Velar.

Govoreći o budućnosti, procurile su informacije da Land Rover već testira Range Rover i Range Rover Sport nove generacije, za koje se očekuje da će biti predstavljeni u idućih nekoliko godina.

V.N.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara