VIDEO Ovako se peru najskuplji automobili na svijetu

VIDEO Ovako se peru najskuplji automobili na svijetu
Screenshot: YouTube/Topaz Detailing

ODAVNO su prošla vremena kad smo se družili pred zgradom, svatko sa svojom kantom, sapunom i spužvom te automobilima koji su najčešće dolazili iz iste tvornice. 

U međuvremenu smo "odrasli", a moda je postala odvesti auto u praonicu. Mnogima ni to nije dosta pa svojem limenom ljubimcu posvećuju više pažnje nego samome sebi. A tu su im od pomoći car detailing stručnjaci koji će očistiti svaki milimetar automobila. I taj nimalo jednostavan posao dobro naplatiti. 

A ako ste se pitali što mogu napraviti svi oni vlasnici bezobrazno skupih automobila, odgovor možete naći u nastavku. Jedan od najboljih primjera je Lamborghini Veneno proizveden u svega 9 primjeraka. Jedan od njih ima sreću da ima vlasnika koji auto doista i vozi, a redovito ga pazi i mazi. Kad za to nema vremena, uskaču stručnjaci iz Topaz Detailinga koji će se autu posvetiti s posebnom pažnjom. 

A ona je na razini iznad one koju očekujete u spa centru. Četkama od konjske dlake se kotači čiste pažljivije no što to čini pediker s noktima vlasnika. Pritom se površine ne peru ni s čim agresivnijim od razrijeđenog limunovog soka, pjene i krpice od ovčje vune. Postroj se čisti vrućom parom, a nakon nekoliko ispiranja cjelokupan eksterijer se prevlači zaštitnim filmom. I prije primopredaje ide dvostruka provjera kvalitete odrađenog posla. 

Naravno, pitate se koliko to sve stoji. Cijene se kreću od stotinjak GBP za neko osnovno čišćenje, a ako se radi na potpunoj rekonstrukciji površine s laganim pjeskarenjem, cijena može ići i do 10.000 GBP. Kad se radi o automobilu od nekoliko milijuna eura, takav zahvat ne zvuči strašno, bar za njegovog vlasnika. 

U slučaju pranja koje možete vidjeti u nastavku kontaktirali smo samu tvrtku i saznali kako bi vas ovakva usluga stajala oko 2250 GBP, odnosno oko 20.000 kuna, a cijeli postupak traje i do pet dana. 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara