VIDEO Ovu reklamu je Volkswagen morao povući zbog rasizma

VIDEO Ovu reklamu je Volkswagen morao povući zbog rasizma
Screenshot: Youtube

VOLKSWAGEN je u svojoj povijesti lansirao nekoliko reklama za pamćenje. Ova nije među njima. 

Radi se o reklami za novi Golf koju je Volkswagen promovirao putem društvenih mreža. U njoj vidimo osobu crne rase kako gleda novog Golfa. U jednom trenutku ga hvata bijela ruka, dovodi pred vrata restorana i gura unutra. 

A da stvari budu gore, restoran se zove "Petit Colon", što u prijevodu znači maleni kolonist, piše britanski BBC. Ne treba napominjati da je Njemačka bila jedna od zemalja koje su kolonizirale pojedine dijelove Afrike, a na duši ima štošta i iz tog doba. 

Vjerovali ili ne, tu loše vijesti ne staju. BBC dalje navodi da se u reklami pojavljuje natpis Der Neue Golf, ali se slova pojavljuju tako da se vidi riječ "neger".
Volkswagen se prvotno branio i opovrgavao optužbe. Pod pritiskom javnosti na koncu je povukao reklamu i oglasio se priopćenjem: "U potpunosti razumijemo gađenje i bijes koje je izazvao video. Jasno je da je pogrešan i neukusan. Snažno se distanciramo od videa i iskreno ispričavamo."

Nakon toga je Volkswagen ponovio svoj stav o nultoj toleranciji na rasizam, diskriminaciju i ksenofobiju te obećao temeljitu istragu. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara