Video Stravičan epilog Dieselgatea je ovo groblje Volkswagena

Video Stravičan epilog Dieselgatea je ovo groblje Volkswagena
VOLKSWAGEN je u fazi otkupa automobila zahvaćenih najvećom aferom u povijesti marke. Ova snimka pokazuje razmjere afere na najbolji način. 
 
Pontiac Silverdome stadion je prije nekoliko godina konačno zatvoren, a njegovo parkiralište dobilo je posljednju zadaću, udomiti na tisuće Volkswagena otkupljenih od vlasnika. Snimka učinjena dronom zorno pokazuje dramatične razmjere afere nakon koje je Volkswagen primoran otupiti na tisuće automobila. Nekoliko je ovakvih sabirnih centara u koje Volkswagen dovodi otkupljene Golfove, Jette i Passate, a koji će tamo stajati dok se ne donese odluka o idućem koraku. 
 
Iako će se većina složiti da ovakav epilog nema smisla, pogotovo jer će zbrinjavanje na tisuća automobila koji u konačnici zagađuju i manje u odnosu na starije automobile biti itekakav ekološki izazov. I vrlo skup, jer se ne očekuje da će ovi automobili biti „popravljeni“ i vraćeni u prodaju. Kao najmanje bolno rješenje implicira se mogućnost da Volkswagen automobil izveze u zemlje s manje rigoroznim emisijskim standardima, što bi u konačnici značilo da će svi ti automobili opet voziti Zemljom. Druga mogućnost je, kulturno rečeno, sigurno zbrinjavanje vozila. Podsjetimo, u pitanju je gotovo pola milijuna automobila opremljenih 2.0 TDI motorima.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara