Volkswagen Touareg najbolje SUV-vozilo godine

Volkswagen Touareg najbolje SUV-vozilo godine

AMERIČKI magazin "Motor Trend" izabrao je Touareg za najbolje Sport-Utilitiy vozilo 2004.g, što je već drugo značajno priznanje na tržištu SAD-a.

Volkswagen Touareg još je jednom dokazao svoje kvalitete: "Motor-Trend", automobilski magazin s najvećom nakladom u SAD-u, dodijelio je Touaregu titulu najboljeg Sport-Utility vozila (SUV) za 2004. godinu, jedno od najvažnijih priznanja američkog tržišta.

"Touareg je svojom kombinacijom plemenitog izgleda i čiste snage ostavio snažan dojam na nas", obrazložio je odluku Kevin Smith, glavni urednik magazina "Motor Trend".

Redakcija svake godine ocjenjuje vozila ove klase, inače vrlo popularne u SAD-u. Vozila se ocjenjuju s stanovišta značaja, nadmoći i vrijednosti. Značaj se odnosi na učinak na tržištu, te se od vozila traže inovacije na području tehnike, dizajna i sigurnosti, te prognoza prodaje koja je rezultat navedenih čimbenika. Nadmoć ocjenjuje nivo unutar klase. A pitanje vrijednosti je kalkulacija omjera troškova/prednosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Touareg se dokazao u konkurenciji trinaest vozila i time je osvojio drugo značajno odlikovanje na tržištu SAD-a. Naime, već u ožujku ove godine časopis "Car and Driver" proglasio je Touareg V8 najboljim terenskim vozilom luksuzne klase.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara