Volkswagenov novitet je uhvaćen, maskirao se u Opela

Volkswagenov novitet je uhvaćen, maskirao se u Opela
Screenshot: YouTube

VOLKSWAGENOV električni novitet je uhvaćen usprkos zanimljivoj kamuflaži.

Prototipi novih modela najčešće se maskiraju folijama ili pak u ranijim fazama dobiju komponente serijskih modela, a sve kako bi ih se učinilo manje atraktivnim. Volkswagen je otišao korak dalje i svoj novi model maskirao tako da podsjeća na konkurentski Opel. 

Ali špijunski fotografi su ipak prepoznali ispod maske novi ID.4, električni crossover novitet s kojim Volkswagen očekuje napraviti globalni uspjeh. Dizajn je ovdje potpuno nebitan pa ne smeta prednja "opelovska" maska, kao ni osjetno manje atraktivan stražnji kraj. Nedostaju i veliki usisnici, kao i plastične obloge koje će "krasiti" novi crossover. S obzirom na lokaciju lako je pretpostaviti da je ID.4 u Švedsku došao kako bi se još jednom provjerilo ponašanje pogona na niskim temperaturama. 

 

Dopadljiv dizajn i bogatija ponuda prostora čine ga kompatibilnim i za američko tržište, a ponudit će se i ostatku svijeta. Proizvodit će se na više lokacija, a samo u američke pogone u Chattanoogi uloženo je preko 700 milijuna eura. Model je postavljen na MEB platformu, a doseg će mu biti oko 500 km. Pretpostavlja se kako će slabija izvedba sa stražnjim pogonom imati 204 KS,a izvedba s AWD pogonom stotinjak KS više. Usprkos problemima uzrokovanim pandemijom premijeru očekujemo ove godine. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara