VW Polo više nije broj 1 u Nizozemskoj, prodavaniji je auto od 43.390 eura

VW Polo više nije broj 1 u Nizozemskoj, prodavaniji je auto od 43.390 eura
Foto: Volkswagen, Tesla Motors

NOVI uspjeh za model s kojim su se još nedavno sprdali.

Nizozemska je uz Norvešku najdalje stigla u implementaciji električnih automobila, a ovo je najbolji dokaz. Pogađate, radi se o Tesli Model 3 koja je postigla još jedan uspjeh. Naime, tijekom rujna Nizozemci su kupili 5.768 primjeraka najjeftinije Tesle, čime su s trona potisnuli osjetno jeftiniji VW Polo. I tu nije kraj jer je Tesla u rujnu postigla dvostruki uspjeh i ujedno bila najprodavanija marka.

Kako javlja AutoNews, ponuda električne limuzine s dosegom od 386 km i cijenom od 43.390 je bila pun pogodak. A pravi rival, Volkswagenov ID.3 s nešto manjim dosegom, ali i vrlo konkurentnom cijenom od 30.000 eura dolazi tek početkom iduće godine.

Podsjetimo, kupci električnih vozila u Nizozemskoj ostvaruju brojne pogodnosti pa je moguće na mjesečnoj razini uštedjeti i po nekoliko stotina eura, tvrdi leasing kuća ALD Automotive.

Spomenimo i kako je Tesla Model 3 i dalje broj 1 i u Norveškoj. Tesla je u posljednja tri mjeseca prodala 3.300 primjeraka Modela 3 i tako pretekla VW Golf za oko 900 primjeraka.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara