VW spreman za vrh

VW spreman za vrh

PREMA predviđanju analitičara Volkswagen će ove godine prestići Toyotu kada je riječ o broju proizvedenih automobila. U Volkswagenu su ranije predviđali kako će tron preuzeti do 2018, najoptimističniji su spominjali 2015, no čini se kako će im preuzimanje trona uspjeti već ove godine.

JD Power tako predviđa kako će VW u ovoj godini ukupno prodati oko 7,8 milijuna vozila, dok će drugo mjesto zauzeti GM s prodajom od oko 7,2 milijuna jedinica.

Osnova rasta Volkswagenove prodaje koja će ga s trećeg promaknuti na prvo mjesto je snažan rast zabilježen prvenstveno na kineskom tržištu gdje je VW najprodavaniji brand. Također, tamo je VW otvorio dvije nove tvornice i planira do 2014. udvostručiti prodaju na oko 3 milijuna vozila godišnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također tu je i činjenica europskih rezultata koji su bolji od očekivanja (+8%), a solidne rezultate bilježe i u Sjevernoj Americi. Toyota je pak u teškoj situaciji kako zbog krize tako i zbog poteškoća u nabavi dijelova s obzirom na snažan potres koji je pogodio Japan početkom godine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara