VW Tiguan GTE Active: Strujom do zaborava

VW Tiguan GTE Active: Strujom do zaborava

 Foto: Volkswagen

KAKO bi se što prije zaboravili nemili događaji Volkswagen u Detroitu sve snage prebacuje na čiste električne pogone. 

Jedan od njih svakako je Tiguan u konceptnom GTE Active izdanju. Baziran na modelu druge generacije, ovaj je model opremljen hibridnim pogonom kojeg čini 150 KS snažan TSI benzinski motor, te dva elektromotora za pogon svake osovine. Osim u električnom modu sa pogonom na zadnje ili sve kotače automobil može voziti i u kombinaciji benzinskog i elektromotora. Tu je i mogućnost da benzinski motor vrti prednji 54 KS snažan elektromotor koji u generatorskom radu puni baterije. 
 
 
Kombinirana snaga sustava iznosi 221 KS, što u prijevodu znači 6,4 sekundi za sprint do 96 km/h uz 193 km/h maksimalne brzine. Kad vozi na struju maksimalac je tek 112 km/h. Autonomija u električnom modu je 32 km, dok maksimalan kombinirani doseg iznosi do 933 km. U VW-u ističu kako Tiguan u ovom izdanju ima odlične terenske sposobnosti.
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
U kabini je naglasak stavljen na novu generaciju infotainment sustava sa 9,2-inčnim zaslonom i sustavom upravljanja pokretom. 
 
 
GTE Active ne nudi ništa revolucionarno već se stječe dojam da su u Volkswagenu uspjeli na brzinu stvoriti izložak kojim će najaviti dolazak novog Tiguana na američko tržište. Naime, američka izvedba nešto je dulja od europske (4,5 m), a nudi kabinu sa sedam sjedala. 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara