VW-ov socijalni angažman u Južnoj Africi

VOLKSWAGEN će dodatnim projektima proširiti svoj socijalni angažman  u Južnoj Africi. Osim osiguranja sredstava za centar za mladež u okviru LoveLife zaklade koncern će donirati vozila, te sudjelovati u izgradnji vrtića.

U okviru novog angažmana Volkswagen će osigurati dva milijuna eura za centar za mladež u središtu koncerna u Uitenhageu što će pokriti i troškove izgradnje kao i tekuće troškove centra za mladež za četiri godine. Programe udruge LoveLife provode volonterska nacionalna organizacija za pomoć mladima Groundbreakers, u suradnji s oko 4.000 škola, 500 državnih klinika kao i više od 150 lokalnih nevladinih organizacija u Južnoj Africi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još jedan novi CSR projekt uključuje uporabu tri nogometna autobusa. Volkswagen Crafteri koristit će se u Ostkap provinciji kako bi se djeci omogućilo bavljenje sportom i istovremeno povezalo s prevencijom AIDS-a. Radi se o projektu suradnje između Volkswagena, GTZ i društvenog projekta "A chance to play" Volkswagen radničkog vijeća.

Najavljena je i izgradnja novog vrtića za više od 100 djece. Ona će započeti sredinom lipnja u KwaLanga, jednoj od najsiromašnijih četvrti Uitenhagea. Volkswagen Community Trust u projekt ulaže 360.000 eura. Preostalih potrebnih 90.000 eura osigurali su suradnici Volkswagena Južna Afrika svojom inicijativom za budućnost. Vrtić će nositi ime „Ikhwezi Lomso“, što prevedeno na hrvatski znači "Jutarnja zvijezda".
 
U prethodnih 20 godina samo je Community Trust Volkswagena Južna Afrika uložio više od 5,5 milijuna eura u regiju oko Port Elizabetha.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara