Za stoti rođendan manji 8C?

Za stoti rođendan manji 8C?

IZVORI javljaju kako će Alfa Romeo do ljeta predstaviti novi sportski model, koji će u osnovi predstavljati performansama skromniju i dakako cijenom pristupačniju izvedbu modela 8C Competizione.

Ovom je modelu već nadjenuta i oznaka 4C. Dakako, nikakve službene potvrde još uvijek nema, a izvori govore o dva potencijalna datuma predstavljanja ovog modela. Prvi je 24. lipnja, odnosno datum Alfina stotog rođendana, gdje bi novi sportaš, zajedno s GTA verzijom modela 8C, bio dio velike proslave. Druga mogućnost je da 4C bude predstavljen na ovogodišnjem Pebble Beach Concours d’Eleganceu koji će se održati u kolovozu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navodni insajderi govore kako će manji model biti lišen nekih preskupih komponenti i materijala, poput ugljičnih vlakana, što će značajno pojeftiniti proizvodnju i konačni proizvod. Također, tvrdi se kako bi ovaj automobil mogao pokretati 4-cilindrični turbo snage oko 250 KS, dok neki pak navijaju za V6. Pogon svakako ostaje vezan za stražnje na stražnje kotače. Uskoro bismo svakako trebali saznati više.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara