Zadnji od zadnjih: 6 cilindara i stražnji pogon odlaze u povijest

Zadnji od zadnjih: 6 cilindara i stražnji pogon odlaze u povijest
Foto: BMW

AKTUALNA serija 1 iz BMW-a poznata je po stražnjem pogonu, ali i moćnim šest-cilindričnim motorima. No svemu dobrom jednom dođe kraj, pa tako i ovome.

Da, nova generacija je pred vratima, a u njoj BMW još jednom ruši tabue. Nakon predstavljanja monovolumena, i to prednjepogonaša, i ovaj će model dobiti prednji pogon, dok će šest-cilindarski motori iz dobro znanih razloga biti umirovljeni.

A zadnji od zadnjih je već stigao na neka tržišta. Ime mu je M140i Final Edition i donosi danas u kompaktnom segmentu zaboravljenu spregu moćnog šest-cilindraša od 340 KS sa stražnjim pogonom. Uz doplatu od nekih 5%, kupac dobiva i više šminke, od 18-inčnih naplataka do LED svjetla i bežičnog punjenja mobitela.

A kad je u pitanju nova, treća generacija, očekujte platformu kakvu koriste modeli X1 i X2 (i 2 Active Tourer), ali i da ponuda motora neće ići dalje od dvije litre zapremine u benzinskoj domeni. Za utjehu recimo kako će isti moći osigurati preko 300 KS, ali i da će vjerojatno stići i još jači hibrid. No nije sve u snazi, reći će neki.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara