Zetor by Pininfarina: Oranje sa stilom

Zetor by Pininfarina: Oranje sa stilom

 Foto: Zetor/Pininfarina

ZETOR je na agritehnološkom sajmu u Hannoveru premijerno predstavio prototip traktora čiji dizajn potpisuje Pininfarina.
 
I kad bi vijest ovdje završila bilo bi zanimljivo. Međutim, ovaj prototip je najava prekretnice u Zetorovom poslovanju koji, usput rečeno, obilježava 70 godina postojanja. Budući modeli iz Zetora bit će estetski osjetno moderniji i dotjeraniji, a u kojem smjeru će dizajn ići pokazuje upravo ovaj koncept.
 
Glasnogovornik Zetora prilikom premijere novog traktora potvrdio je kako će svi novi modeli imati ponešto sa ovog koncepta i samim time će biti emocionalniji, dinamičniji i na koncu moderniji. Ako se do sada niste okretali za traktorom ubuduće bi to mogli. Pritom recimo da se radi o modularnim dizajnerskim rješenjima koja dopuštaju laku primjenu na različitim proizvodima. Da, Zetor planira daljnju ekspanziju game koju će pratiti osjetno jača distributerska mreža. 
 
Najupečatljiviji je prednji kraj traktora koji nedvosmisleno pokazuje kako se radi o moćnom stroju spremnom da uzore polje. Moderne svjetlosne sklopove nadopunjuje  poveći usisnik zraka sprijeda, a tu je i uvijek atraktivna crno-crvena kombinacija boja. Iste su kombinirane tako da se crna boja primjenjuje na funkcionalne dijelove, a crvena na estetiku, da ne kažemo oplatu stroja. Staklene površine su velike i dodatno zatamnjene.
 
 
Pininfarina je posao odradio toliko dobro da će mnogi bar na trenutak zaboraviti osnovnu namjenu traktora i pomisliti o mogućim ubrzanjima i maksimalnoj brzini. Krivo, traktor mora vjerno služiti u polju, a dobar izgled ne može škoditi. Čak štoviše, nedjeljni izlazak u centar sela mogao bi dobiti novi smisao. 
 
A ovo je tek početak suradnje renomiranog češkog proizvođača i talijanskog stiliste. 

 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara