Za Božić želim...

Za Božić želim...

BOŽIĆ se bliži, a mnoga djeca i starije osobe koji nemaju priliku odrastati u toplom obiteljskom domu, zaslužuju da i njima Božić bude sretan. Sudbine te djece i starijih ljudi često ovise o divnim odgojiteljima i skrbnicima. Ovise i o zajednici, o nama. Pokažimo im da nisu sami, pobrinimo se da nitko od njih ne ostane bez poklona.

Ako imate informacije o domovima koji bi se naknadno željeli uključiti u akciju, javite nam se na bozicna.carolija@index.hr, na broj telefona 01/777 55 32 ili na Facebook stranicu akcije.

Index.hr od 2011. godine sluša i zapisuje želje štićenika domova za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi, a Indexovi posjetitelji velikog srca ih ispunjavaju. Prije par godina počeli smo ispunjavati želje i štićenicima domova za starije osobe.

Domove koji skrbe o djeci bez roditelja i starije osobe i ove godine pitali smo što žele. Ispod teksta pogledajte popis želja štićenika.

Potražite na popisu dom u svom gradu ili blizu njega i jednom djetetu ili jednoj bakici ili djedici ispunite želju. Time nećete promijeniti cijeli svijet, ali ćete njima na jedan dan uljepšati njihov svijet.

Adresa doma na koju se šalju pokloni nalazi se ispod naziva doma.

Kako ispuniti želju

 • 1
  Pogledati popis i pronaći neprecrtanu želju koju ste u mogućnosti nekome ispuniti.
 • 2
  Kliknuti na "Pokloni" te se upisati na naš popis, tako će se želja djeteta prekrižiti, te se smatra da ćete mu osigurati taj poklon.
 • 3
  Ako pakete šaljete poštom, naznačite na paketu djetetovo ime ili inicijale te ga pošaljite na adresu koju smo napisali ispod naziva doma.
 • 4
  Pakete s naznačenim primateljem, odnosno imenom ili inicijalima djeteta, možete i osobno dostaviti. U tom je slučaju jedino potrebno na ovom popisu označiti da ste preuzeli taj poklon na sebe.
 • 5
  Ako imate bilo kakva pitanja, slobodno nam se javite u inbox Facebook stranice koju smo otvorili u tu svrhu. Također, molimo vas da nam javite ako odustanete od darivanja nakon što ste se prijavili.

Video