Za Božić želim...

Za Božić želim...

BOŽIĆ se bliži, a mnoga djeca koja nemaju priliku odrastati u toplom obiteljskom domu zaslužuju da i njima Božić bude sretan. Ta djeca i njihove sudbine ovise o često divnim odgojiteljima i skrbnicima. Ovise i o zajednici, o nama. Pokažimo im da nisu sami, pobrinimo se da nijedno dijete ne ostane bez poklona.

Imate li informacije o domovima koji bi se naknadno željeli uključiti u akciju, javite nam se na bozicna.carolija@index.hr, na broj telefona 01/777 55 32 ili na Facebook stranicu akcije.

Index.hr od 2011. godine sluša i zapisuje želje štićenika domova za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi, a Indexovi posjetitelji velikog srca ih ispunjavaju. Domove koji skrbe o djeci bez roditelja i ove godine pitali smo što djeca žele. Ispod teksta pogledajte popis želja štićenika domova čiji su ravnatelji našli vremena da pitaju djecu o njihovim božićnim željama.

Potražite na popisu dom u svom gradu ili blizu njega i jednom djetetu ispunite želju. Time nećete promijeniti cijeli svijet, ali ćete tom djetetu na jedan dan uljepšati njegov svijet.

Adresa doma na koju se šalju pokloni nalazi se ispod naziva doma.

Kako ispuniti želju

 • 1
  Pogledati popis i pronaći neprecrtanu želju koju ste u mogućnosti nekome ispuniti.
 • 2
  Kliknuti na "Pokloni" te se upisati na naš popis, tako će se želja djeteta prekrižiti, te se smatra da ćete mu osigurati taj poklon.
 • 3
  Ako pakete šaljete poštom, naznačite na paketu djetetovo ime ili inicijale te ga pošaljite na adresu koju smo napisali ispod naziva doma.
 • 4
  Pakete s naznačenim primateljem, odnosno imenom ili inicijalima djeteta, možete i osobno dostaviti. U tom je slučaju jedino potrebno na ovom popisu označiti da ste preuzeli taj poklon na sebe.
 • 5
  Ako imate bilo kakva pitanja, slobodno nam se javite u inbox Facebook stranice koju smo otvorili u tu svrhu. Također, molimo vas da nam javite ako odustanete od darivanja nakon što ste se prijavili.

Video

Poslušajte božićne želje djece iz domova