Iznenadit će vas gdje je najbolje držati kruh i spriječiti da se upljesnivi
AKO STE u potrazi za kutijom za kruh, najbolje da odmah odustanete. Izgleda da vam taj predmet uopće nije potreban. Iako mnogi kruh drže u kutijama, to možda uopće nije mudro. Možda zvuči čudno da je kruh najbolje staviti u ladicu, ali upravo bi to moglo biti savršeno mjesto na kojem će štruca kruha dugo sačuvati svježinu.
USDA preporučuje da se kruh pojede u roku od četiri dana od kupnje ako se čuva na sobnoj temperaturi. Ako stoji u hladnjaku ili zamrzivaču, i dulje. Kutija za kruh nije loš odabir, ali zauzima puno prostora.
S druge strane, ladica za kruh osigurat će da štruca ne postane ustajala i zadrži svoju mekanu teksturu.
Napraviti ladicu za kruh zapravo je prilično jednostavno. Influencerica Lisa Neeleman Wilson objavila je video u kojem je otkrila da ju je organizirala u svega pet minuta. Kupila je plastičnu kutiju koja se zatvara te je stavila u kuhinjsku ladicu. Aroma kruha tako se zadržava u ladici, a vanjski zrak ne ulazi i ne uništava svježinu kruha.
Food and Wine preporučuje da odaberete ladicu koja je najudaljenija od izvora topline ili vlage, poput pećnice i perilice posuđa, jer oni mogu uzrokovati brže kvarenje kruha.
Jedenje plijesni može uzrokovati alergijsku reakciju i probleme s dišnim sustavom, a da biste to izbjegli, isprobajte ovu metodu u koju se mnogi kunu.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati