Anina seksi kuhinja: Ovaj tjedan obožavam mascarpone!
Foto: Filip Dizdar
DRAGE naše Rouge kuharice, ove subote smo za vas pripremile slatku i slanu verziju poznati talijanski kremastog sira - mascarponea. Za glavo jelo pripremile smo piletinu punjenu sirom i umotanu u pršut, a za desert osvježavajuću poslasticu s jagodama. Dobar tek!
Piletina s mascarponeom
Potrebno:
120 g mascarponea
1 žličica svježe nasjeckanog ružmarina
2 češnja protisnutog češnjaka
1 žličica crvene paprika
4 pileća filea
120 g pršuta
4 žlice maslinova ulja
pola limuna
Priprema:
Mascarpone pomiješajte s ružmarinom, češnjakom, crvenom paprikom i posolite.
Zarežite pileći file i napunite ih žlicom pripremljenog mascarponea. Svaki file zatim omotajte s pršutom i učvrstite čačkalicama. U tavi na zagrijanom ulju popecite filee s obje strane,te sve premjestite u lim za pečenje i pecite još 20 minuta u zagrijanoj pećnici na 200 °C. Pred kraj ih pokapajte limunovim sokom.
Desert s jagodama
Potrebno:
40 dkg sira mascarpone
15 dkg šećera u prahu
2 dcl vrhnja za šlag
20 dkg svježih jagoda
Priprema:
Mascarpone pomiješajte sa šećerom u prahu. U posebnoj posudi izmiksati vrhnje za šlag i dodajte smjesi mascarponea i šećera. Sirove jagode izmiksajte i slažite u čašu red jagoda, red smjese s mascarponeom i tako do vrha. Ukrasite jagodama.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati