73-godišnja baka danas brani svoju titulu prvakinje u triatlonu

73-godišnja baka danas brani svoju titulu prvakinje u triatlonu
Foto: Facebook

BOBBE GREENBERG je prvakinja triatlona u dobnoj skupini od 70 do 74 godine, a danas će ponovno voziti bicikl, trčati i plivati preko Havaja u namjeri da obrani svoju titulu.

73-godišnjakinja iz Highland Parka u Illinoisu kaže da je triatlon utrka naporan put težak za svakoga, bez obzira na njihove godine, ali koji ju uzbuđuje. 

"Jednostavno, to je pravi nalet adrenalina. Treniram cijele godine, a kada ne plivam, vozim bicikl ili ne trčim, onda skijam ili sam u teretani. Aktivna sam gotovo svaki dan. Šest dana u tjednu pokušavam vježbati", rekla je Bobbe.

S drugim natjecateljima Greenberg će proći skoro četiri kilometra plivajući u oceanu, nakon čega će uslijediti vožnja biciklom duga 112 kilometara.

Greenberg kaže kako ovo natjecanje nije potraga za slavom, već je riječ o istraživanju prirode s kolegama sportašima. I upravo to je ono što ju motivira svaki dan u tjednu.

"Volim biti na otvorenom i volim biti sa svojim prijateljima, to je moj pravi pokretač. Zabavno je i daje mi smisao", pojasnila je.

Također ima savjet za sve starije od 60 godina, a to je da pronađu lokalnu fitness grupu kojoj će se pridružiti, jer je to sjajan način da se postane aktivan te steknu prijatelji.

"Mislim da puno ljudi misli kako je savršeno biti aktivan u teretani i trčati na pokretnoj traci. Da radim samo to, bilo bi mi se teško pokrenuti. Ono što me pokreće su grupe ljudi, među kojima sam stekla brojna prijateljstva", objasnila je Greenberg.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara