Ako sastojke dodajete ovim redom, napravit ćete idealan smoothie bez grudica
SMOOTHIE je vrlo čest obrok, posebno u sezoni ljetnih temperatura i ukusnog voća. Ako ga pripremate kod kuće, dobro vam je poznato da je ponekad prepun grudica pa neprestano blendate sastojke pokušavajući dobiti jednoličnu, glatku smjesu. Stručnjaci tvrde da je problem u redoslijedu kojim dodajete sastojke. Ako slijedite ove korake, moći ćete zaboraviti na problem koji vam kvari omiljen međuobrok, piše Well + Good.
1. Tekući sastojci
Bilo da je baza smoothieja mlijeko, biljno mlijeko, sok ili kokosova voda, tekućina je prvi sastojak s kojim trebate krenuti.
2. Sastojci u prahu
Oni koji svoj smoothie obogaćuju proteinima u prahu, moraju znati da oni idu u blender odmah nakon tekućine. To pomaže osigurati da se prah sjedini sa smoothiejem, a ne da u njemu imate grudice koje podsjećaju na kredu.
3. Svježe voće i povrće
Ako pripremate zeleni smoothie, sada je trenutak da ubacite špinat, kelj ili drugo lisnato zeleno povrće. Treći korak je i dodavanje voća. Prvo ide mekše voće, poput banana, bobičastog voća ili marelica, a nakon toga tvrđe vrste.
4. Kremasti sastojci
Pred sam kraj dodaju se jogurt ili maslaci.
5. Smrznuto voće, led, orašasti plodovi
Posljednja stvar koju dodajete u smoothie su smrznuti sastojci, bilo da je riječ o voću ili ledu. U ovom trenutku dodaju se i drugi dodaci poput orašastih plodova.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati