Beyonce i Jay-Z žele da pokušate biti vegani: “Odgovornost je na nama”

Beyonce i Jay-Z žele da pokušate biti vegani: “Odgovornost je na nama”
Foto: Instagram

BEYONCE i Jay-Z promijenili su životni stil nakon što su postali roditelji. Počeli su voditi više računa o zdravlju pa sada sve nastoje ohrabriti da iskušaju prehranu baziranu na namirnicama isključivo biljnog porijekla.

“Imati djecu promijenilo je naše živote više nego išta drugo. O zdravlju smo razmišljali kao o prehrani - nešto je djelovalo, nešto nije. Jednom kada smo na zdravlje počeli gledati kao na istinu, umjesto na prehranu, za nas je postala misija podijeliti je sa što je moguće više ljudi”, poručio je slavni par u predgovoru za knjigu The Greenprint: Plant-Based Diet, Best Body, Better World koju je napisao trener slavne pjevačice Marco Borges.

Par ima šestogodišnju kćer Blue Ivy i 18-mjesečne blizance Rumi i Sira, a Beyonce je o veganstvu progovorila tijekom priprema za nastup na festivalu Coachella 2018. godine. Tada je fanove pozvala da joj se pridruže u 22-dnevnom izazovu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Beyoncé (@beyonce)

Beyonce i Jay-Z se ne zalažu da se svi budu vegani 24 sata, sedam dana u tjednu, ali poručuju da više namirnica biljnog porijekla u prehrani ima snažan učinak na zdravlje i okoliš.

“Svi imamo odgovornost ustati za naše zdravlje i zdravlje planeta. Ustanimo zajedno. Širimo istinu. Neka ova misija postane pokret”, kažu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Beyoncé (@beyonce)

Pravila takve prehrane oni slijede od 2013. godine kada su počeli provoditi 22-dnevne veganske izazove.

“Svidjelo im se. Mogli su bolje razumjeti učinke takve prehrane. Ljudi su im govorili da im koža sjaji, a tko ne voli čuti tako nešto?”, otkrio je Borges ranije.

Promjena se nije dogodila preko noći. Borges im je savjetovao da prvo pokušaju konzumirati doručak spremljen od namirnica biljnog porijekla.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Beyoncé (@beyonce)

“Potom sam im savjetovao da isto pokušaju s ručkom, a i ta ideja im se svidjela. Jednog dana me Jay nazvao i rekao da je došao na odličnu ideju. Odlučio je iskušati 22-dnevni veganski izazov, kao i Beyonce. Željeli su se tome potpuno posvetiti”, dodao je i poručio kako je sve nakon toga povijest.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara