Poznata blogerica shvatila da ima poremećaj prehrane i konačno potražila pomoć

Poznata blogerica shvatila da ima poremećaj prehrane i konačno potražila pomoć
Foto: Twitter

EUGENIA Cooney je shvatila da ima ozbiljan problem. Iako je godinama odbijala prihvatiti da je pothranjena, konačno je potražila pomoć.

Ova blogerica koja je na svom YouTube kanala objavljivala videe u kojima je komentirala trendove iz svijeta mode i ljepote ima više od milijun pretplatnika, a sada je na neko vrijeme uzela pauzu od društvenih mreža. 

“Ljudi, cijenim vašu brigu. Uzimam pauzu od društvenih mreža i dobrovoljno radim sa svojim liječnikom u privatnosti. Molim vas da to cijenite”, poručila je na Twitteru.

Njena publika bila je podijeljena. Neki su smatrali da treba potražiti pomoć, dok su je drugi idealizirali. 

2016. godine se na stranici change.org pojavila peticija kojom su ljudi tražili da se njen kanal ukloni s YouTubea zbog negativnog utjecaja koji ima na mlade djevojke. Potpisalo ju je 20 tisuća osoba.

“Ona misli da je normalno imati 30 kilograma, ali nije. Otkako je odselila od majke, sve je mršavija. Ne radi se o brzom metabolizmu ili dijeti kojom gubi kilograme u kontroliranim uvjetima”, izjavila je Lynn Cloud koja je pokrenula peticiju.

Cooney je peticiju komentirala u jednom videu pa je tako rekla da joj nikada nije bila namjera loše utjecati na bilo koga, posebno na mlade djevojke. 

“Nikad to ne bih radila. Nikad nisam nikome rekla da smršavi ili da pokuša mijenjati izgled kako bi sličio meni”, istaknula je.

Zbog kršenja standarda, njen profil je uklonjen s mreže Twitch, a u srpnju prošle godine joj je uklonjen i jedan video s YouTubea koji je naknadno vraćen uz upozorenje Cooney da, iako tvrdi da ne promiče nezdrave poremećaje prehrane, postoji bezbroj djevojaka koje joj žele nalikovati.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara