The Rock pokazao vježbu zahvaljujući kojoj ima opseg bicepsa veći od 50 cm

The Rock pokazao vježbu zahvaljujući kojoj ima opseg bicepsa veći od 50 cm
Foto: Instagram

DA Dwayneu Johnsonu nema ravnog kada je riječ o mišićima, dokaz je i novi videozapis na njegovom Instagram profilu na kojem ga prati preko 138 milijuna pratitelja. 

Popularni The Rock nedavno je otkrio opseg svog bicepsa, a u ovoj je objavi pokazao jednu od vježbi kojom je taj opseg i postigao. 

"Željezo se željezom oštri. Radim po cijelom svijetu, ali uvijek se volim vratiti doma kako bih izoštrio željezo. Pustite krv da teče", napisao je The Rock ispod videozapisa snimljenog u njegovoj teretani na Havajima. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli therock (@therock)

U svojoj objavi, koju je do sad pregledalo gotovo 11 milijuna njegovih fanova, predstavio je vježbu koja se naziva koncentracijski biceps pregib s utegom. Međutim, umjesto da sjedi na klupi dok izvodi tu vježbu, The Rock se odlučio za težu izvedbu.

"Ovo možda nije klasični koncentracijski biceps pregib koji vam je poznat, ovo je teža verzija u pretklonu, a The Rock je radi savršeno", rekao je fitness trener Ebenezer Samuel.

Ako želite naučiti izvoditi vježbu baš poput The Rocka, zauzmite stav kao za čučanj sa stopalima deset do 15 centimetara širim od širine ramena i ispravite leđa. Lakat ruke u kojoj imate bučicu stavite na unutrašnju stranu noge u blizini koljena. Drugim dlanom se oslonite na drugu nogu.

Ruku s bučicom pregibate u laktu, a potom polako spuštate u početni položaj - onaj u kojem je ruka gotovo potpuno ispružena prema tlu. Tijekom izvođenja ove vježbe pazite da ne gibate cijelo tijelo, što je čest slučaj s preteškim utezima.

Počnite s tri seta od 10 ponavljanja za svaku ruku i nemojte žuriti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara