26 joj je tek: Upoznajte Tiffany Two, najstariju živuću mačku na svijetu!

26 joj je tek: Upoznajte Tiffany Two, najstariju živuću mačku na svijetu!

Foto: Facebook

MOŽETE li pogoditi koliko godina ima najstarija živuća mačka na svijetu?

Prema Guinnessovoj knjizi rekorda, njezino ime je Tiffany Two i ona ima 26 godina.
 
Radi se o kratkodlakoj crno-narančastoj mački, koja je rođena 13. ožujka 1988. godine u San Diegu. Njezina vlasnica Sharon Voorhees kupila ju je u lokalnom pet shopu, kad je šarena ljepotica imala tek 6 tjedana. Za nju je platila 10 dolara, a danas kaže da joj je to bio najbolje uložen novac ikad.
 
U isto vrijeme, Sharon je kupila i dva psa, koji su rođeni u otprilike isto vrijeme kad i Tiffany, no njih dvojica preminuli su prije puno godina. Kad Tiffany sljedeći mjesec proslavi svoj 27. rođendan, to će biti ekvivalent 125 ljudskih godina.
 
Unatoč nevjerojatnoj dobi, Tiffany još uvijek ima odličan vid i sluh. Uz vrlo malo zdravstvenih problema, kao što je npr. visoki krvni tlak, ova je mačka još uvijek sposobna ići gore-dolje po stepenicama. "Ona se ne boji ničega i nikoga. Ona još uvijek mirno prođe pored pasa i vrlo je živahna. No, ona ima i nježnu stranu - svugdje me prati i obožava se maziti. Uglavnom boravi u kući, no tu i tamo izađe udahnuti malo svježeg zraka te ima normalan apetit", otkrila je ponosna vlasnica.
 
Do pojave Tiffany, ovaj je rekord držao mačak Poppy, rođen 1990. godine. No, ona će morati još poživjeti ako želi srušiti rekord najstarije mačke ikad, jer njega drži jedna mačka iz Austina, koja je doživjela nevjerojatnih 38 godina i 3 dana, a uginula je 2005. godine.
 
Sretno, Tiffany Two!
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara