60-godišnja bakica u Kini brine za više od 1000 napuštenih pasa

60-godišnja bakica u Kini brine za više od 1000 napuštenih pasa

Foto: Facebook

U KINI nije lako biti četveronožno biće.

Mnogi gradovi imaju politiku "jednog psa", koja ne samo da ograničava broj pasa koje jedno kućanstvo može imati, već i njihovu veličinu. Psi naime moraju težiti do 5 kilograma, ako se žele držati kao kućni ljubimci. Bilo što više od toga, i oni moraju biti poslani u lokalno sklonište za pse, gdje će vrlo vjerojatno biti eutanizirani. Psi koji ne idu u skloništa, na kraju završe na ulici.
 
No, prije točno 6 godina, jedna je Kineskinja osnovala utočišta za pse u Weinanu, kako bi upravo takve napuštene pse sačuvala od raznih skloništa ili ulice. Wang Yanfang ima 60 godina, svaki dan ustaje u 4 ujutro, kuha obroke životinjama, čisti ih, njeguje i tako za nešto više od 1000 pasa lutalica. Naknadno su joj se pridružila još 4 volontera, odnosno 4 žene, koje s Wang dijele ljubav prema životinjama. Pseće sklonište financira se isključivo od donacija.
 
 
Kako je sama izjavila, svaku od njih više je puta ogrebao ili ugrizao neki ne toliko pitomi pas u skloništu, no ništa ih nije spriječilo da se nastave baviti ovim poslom.
 
"Oni su mi poput djece: ne mogu podnijeti odvojenost od njih ili da ih izgubim", izjavila je.
 
Gospođama svaka čast!
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara