Desetina žena ljubimca voli više od partnera, a trećina ih voli jednako

Desetina žena ljubimca voli više od partnera, a trećina ih voli jednako

Foto: Shutterstock

DESETINA žena više voli svoga ljubimca nego životnog partnera, pokazalo je novo istraživanje. Trećina ispitanica odgovorila je da ih voli jednako.

Više od dvije tisuće žena reklo je da bi utjehu nakon svađe sa suprugom ili dečkom potražilo kod ljubimca, a 39 ih je priznalo da su pažnju koja im je bila potrebna kada ih dečko ili suprug ignorirao pokušale "izvući" od ljubimca.

"I u savršenim vezama ima loših dana i žene nakon neslaganja s partnerom svoje ljubimce zavole malo više!, rekla je glasnogovornica Brooke animal charityja, organizacije koja je provela istraživanje, za britanski Telegraph.

"Ljubimci ne mogu odgovoriti sarkastičnim komentarima ni prigovarati o neredu"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodala je da tom odnosu vjerojatno doprinosi činjenica da žene od ljubimaca nemaju visoka očekivanja, a svejedno su nagrađene beskrajnom pažnjom i odanošću. "Ljubimci ne mogu odgovoriti sarkastičnim komentarima ni prigovarati o neredu pa je s njima lako uspostaviti sretnu vezu, što u ljudskim odnosima ne ide uvijek lako", dodala je.

Istraživanje je također otkrilo da 81 posto žena ljubimca smatra članovima obitelji, a 38 vjeruje da bi, ako se ikada raziđe s partnerom, mogla uslijediti teška borba za skrbništvo nad životinjskim prijateljom.

"Britanci su nacija ljubitelja životinja i ovo je istraživanje pokazalo da je veza koju gradimo sa svojim ljubimcima uistinu vrlo snažna. Iz rada s najsiromašnijim slojevima društva na svijetu znamo da ta veza prelazi granice kulture, dobi i ekonomskih uvjeta", dodala je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara