Epidemija pretilosti kod pasa: Ovaj izum olakšat će im penjanje po stepenicama

Foto: Press

POZNATE su vam stolice za starije osobe ili osobe s invaliditetom, u koje sjednete te se one automatski počinju penjati uz stubište umjesto vas? 

Upravo takve stolice postoje i za pse i to zbog epidemije pretilosti među četveronožnim ljubimcima. Mnogi kućni ljubimci postaju sve deblji i deblji, a dodatne masnoće mogu vršiti itekakav pritisak na njihovim leđima, što može uzrokovati razne zdravstvene probleme te onemogućiti vašeg psa da se samostalno penje po stepenicama
 
Upravo zato, ovaj bi britanski izum trebao vratiti barem malo mobilnosti u život vašeg ljubimca.  Sve što on treba napraviti je sjesti u plastični stolac, nalik na veliku posudu i za tren je na vrhu.
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Iako moramo priznati kako je izum vrlo zanimljiv, veliki je problem cijena od 8 tisuća dolara, zbog koje bi ipak mogli razmisliti da svog ljubimca počnete duže šetati te prestanete hraniti raznim poslasticama.
 
Pssst! Pretilost među psima postaje sve veći problem. Prema podacima jednog istraživanja, više od 50 posto pasa bit će pretilo do 2022. godine.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara