Fotka nevjerojatne pseće odanosti obišla svijet: Pomaže slijepom bratu, čuva ga i dok spava

Fotka nevjerojatne pseće odanosti obišla svijet: Pomaže slijepom bratu, čuva ga i dok spava

Foto: Facebook (Chester County SPCA)
Video: Facebook

PSEĆA odanost čovjeku, ali i vlastitoj vrsti, nema granica.

Društvenim se mrežama širi dirljiva fotografija dvojice zagrljenih usnulih pasa, braće Jeffreyja i Jermainea koju je objavio ogranak američkog Društva prevenciju okrutnosti prema životinjama (SPCA) okruga Chester u Philadelphiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jeffrey je slijep, a Jermaine je posvetio život upravo njemu i služi mu kao vodič, cijelo je vrijeme uz njega i pomaže mu u kretanju i orijentaciji. "Ova bezuvjetna ljubav i predanost koje psi pokazuju zaista je inspirirajuća", piše na Facebook grupi društva. Na stranici udruge koja ih je zbrinula objavljena je i ova snimka razigranih i veselih pasa. Jedan od njih krenuo je u pravu ofenzivu na kamermana i to - lizanjem.

 


Oba su psa pronađena na ulicama Philadelphije, a zbrinula ih je udruga za zaštitu životinja Operation Ava. Udruga na mrežnoj stranici ističe da su Jeffrey i Jermaine još uvijek na raspolaganju za udomljenje jer im je pristiglo samo nekoliko zahtjeva, ali ni jedan nije bio potpun.

Stari su oko osam mjeseci i teže oko 16 kilograma. Vjeruje se da će u punoj veličini težiti oko 23 kilograma. Uvjet je da se udome zajedno zbog odnosa koji stvorili. Obojica su kastrirani, mikročipirani i pregledani.

"Jeffrey i Jermaine još uvijek u skloništu čekaju svog spasitelja", napisao je glasnogovornik udruge. "Pokažite da imate srce i udomite ih", dodaje, javlja NBC Philadelphia.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara