Kako da se što brže i bolje povežete s novim ljubimcem?

Kako da se što brže i bolje povežete s novim ljubimcem?

Foto: Shutterstock

DONOSIMO nekoliko korisnih savjeta.

Ako ste nedavno donijeli novog psa u kuću te vam se čini kao da "ne pričate istim jezikom", ovih nekoliko savjeta olakšat će vam povezivanje s njim. Samo budite strpljivi.
 
1. Počnite odmah
 
Otkud god došao vaš novi pas, ovo je novo okruženje za njega. Tu je puno novih glasova, mirisa, predmeta i stvari s kojima se on možda nikad nije susreo. Zamislite sad sve to iz pseće perspektive. Zato, odmah na početku mu omogućite da sve dobro pronjuška. Ako vas je strah nepredvidljivih situacija, prošećite ga na uzici po kući. Kad šetnja završi, pokažite mu gdje je njegovo mjesto. Ponovite to koliko god puta treba. On treba mjesto na koje može otići, kada stvari postanu stresne.
 
2. Trening
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
Naučite svog psa da se ponaša kako treba, jer kasnije bi, bez toga, mogli imati velikih problema. No, vodite računa i o tome da ga pohvalite svaki put kad nešto učini onako kako treba. U početku se slobodno poslužite omiljenim poslasticama, jer će tako on najbrže povezati o čemu se tu radi. Također, pokušajte se svaki put koristiti istim riječima i pokretima te zamolite da se njima služe i ostali ukućani, kako ne biste zbunili psa.
 
3. Vježba
 
Hodanje, trčanje, planinarenje, bacanje loptice... Štogod izabrali, to će ojačati vezu između vas i vašeg ljubimca. Psi vole provoditi vrijeme sa svojim vlasnicima, a interakcija je dodatni plus. Neke pasmine odlični su partneri za vježbanje na otvorenom pa nemojte ni na to zaboraviti.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara