Kako da učinite ljubimca sretnim i kad ostane sam kod kuće?

Kako da učinite ljubimca sretnim i kad ostane sam kod kuće?

Foto: Shutterstock

NISTE loš vlasnik zato što ne možete biti sa svojim ljubimcem po cijele dane.

No, i za ono vrijeme koje provedete daleko od kuće, bilo bi dobro da vodite računa o njegovoj sreći. 
 
1. Prije odlaska
 
Izdvojite ujutro malo vremena za igranje sa svojim ljubimcem, prije nego ga ostavite samog kod kuće. Iskombinirajte šetnju s malo maženja kasnije, jer vaš ljubimac mora otpustiti višak energije. Umor će mu pomoći da se lakše opusti kad vi odete. Mažnja će mu pak pomoći da se osjeća manje usamljeno kasnije.

2. Zaokupite ga
 
Kako bi spriječili da vaš ljubimac cvili dok vi odlazite, stvorite pozitivne asocijacije sa samoćom. Svaki put kad krenete van iz stana, ostavite mu omiljenu poslasticu ili igračku, koja će mu zaokupiti pozornost.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
3. Sakrijte mu igračke
 
Možete isprobati i sljedeći trik: nemojte mu sve igračke ostaviti na jednom mjestu, već ih razbacajte po stanu, ali mijenjajte raspored svaka 3 dana. Mačke također vole vrećice pa joj možete ostaviti jednu na podu i obavezno joj osigurajte mjesto pored prozora, da može promatrati ptice.

4. Počastite njegova osjetila
 
Dajte mu nešto što miriše zanimljivo, što bi otprilike bio životinjski ekvivalent dobroj knjizi za čitanje. Naš savjet: dodajte nekoliko kapi maslinovog ulja na njegove gumene igračke. Za nervoznog psa, probajte trik s mirisom kamilice ili lavande u vašem domu, koji ćete raspršiti po svim prostorijama u kući.
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara