Kako održati dom čistim uz ljubimca?

Kako održati dom čistim uz ljubimca?

Foto: weheartit

IMATI ljubimca je neprocjenjivo, ali s njim dolaze i one manje lijepe stvari.

Jedna od njih svakako je činjenica da je vaš dom malo manje čisto mjesto, nego što to želite priznati. No, održavanje vašeg doma čistim, važno je ne samo za vaše zdravlje, već i zdravlje vašeg psa. Donosimo nekoliko korisnih savjeta.
 
1. Plahte i posteljina
 
Dok većina ljudi plahte i posteljinu pere svakih 10-14 dana, preporučljivo je da ih perete svaki tjedan. No, nije samo vaš krevet onaj koji treba biti čist, već i krevetić vašeg psa. Njihov krevet privlači jednako, ako ne i više prljavštine te također zahtjeva redovito pranje.
 
2. Kupanje
 
Prečesto kupanje psa može iritirati kožu i isušiti dlaku, uzrokujući više zla nego dobra. No, svakodnevno četkanje odlična je stvar. Ne samo da ćete tako ukloniti višak dlake, s vašeg ljubimca i s vaših podova, već ćete tako ukloniti i nečistoće i perut s površine psećeg kaputića.
 
3. Ogrlica
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
Prilikom pranja vašeg psa i kreveta, nemojte zaboraviti i na pranje njegove ogrlice. Mnogi vlasnici nisu niti svjesni koliko one mogu biti prljave i neugodno mirisati, ako se ne peru. Vaš pas će se osjećati ugodnije i vjerojatno imati bolji miris. Jednako tako, redovito perite i njegove igračke.
 
4. Dlaka na namještaju
 
Učinkovit i jeftin način uklanjanja dlake s namještaja jest uz pomoć gumenih rukavica. Namočite ih u vodu i krenite. Pomažu i s odjećom.
 
5. Usisavač
 
Bez obzira na to koliko često češljate svog psa, njegova dlaka i dalje će se prikupljati u vašem domu. Kako biste ju zadržali na minimumu, redovito koristite usisavač ili pometite. Tako ćete najučinkovitije ukloniti prljavštinu, alergene, ali i buhe.
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara