Kako zaokupirati mačku dok vas nema doma?

Kako zaokupirati mačku dok vas nema doma?

Foto: Shutterstock

IAKO je mačka poprilično neovisan ljubimac, ipak se treba pobrinuti da joj vrijeme koje provodi doma dok vas nema bude zanimljivo i da se nečime okupira.

Mnogi imamo mačke u stanu, a doma nas nema i više od 10 sati dnevno. Iako su mnogo samostalnije i bolje podnose samoću od pasa, i mačkama treba zanimacija. Dobra je strana to što se mačke vrlo lako zabave, i to vrlo jednostavnim predmetima.

Osigurajte im mjesta (čvrsti materijal ili stari otirač) koja mogu grebati, penjalice, lopte i igračke sa špagom ili perjem. Ako ih zaista želite razmaziti, nabavite im igračke u trgovini opremom za ljubimce te kupovnu grebalicu.

Mački treba i vaša pažnja

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, pazite da im prije odlaska u posudama ostavite hranu i vodu kako ne im ne bi pomanjkale najvažnije stvari dok vas nema

Jedna od zanimacija u koju bi mogla satima gledati je akvarij s ribicama, ali pazite da je poklopac dobro postavljen, akvarij dobro učvršćen kako mačka ne bi prikratila vrijeme pecanjem.

Mačka se većinu dana zabavlja sama, ali imajte na umu da joj treba i dnevna doza pažnje od strane njezinog vlasnika. Svakoga joj se dana posvetite, igrajte se s njom i mazite je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara