Može li se preodgojiti staroga psa?

Može li se preodgojiti staroga psa?

Foto: Shutterstock

KAKO korigirati ponašanje već odrasloga psa?

Karakter psa izravni je rezultat ponašanja vlasnika tako da je ono što se treba promijeniti - vaš pristup. Trebate shvatiti što ste dosad radili pogrešno i zbog čega je vaš pas problematičan.

Upitajte za pomoć veterinara ili stručnjaka za ponašanje pasa. Problemi u ponašanju najčešće su posljedica nedostatka razumijevanja, fizičke aktivnosti, treninga ili discipline.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Vlasnici pse često razmaze prihvaćajući ih kao dio obitelji. Oni postaju članovi obitelji, ali treba imati na umu da se radi o životinjama, a ne ljudima te da imaju drugačije socijalne potrebe i obrasce ponašanja od nas.

Pse je lakše promijeniti nego ljude

Nikada nije kasno za preodgoj psa, ali prvi koji se treba promijeniti jest vlasnik. Proces bi mogao biti dugotrajan i mukotrpan, ali je izvediv. Tome u prilog ide činjenica da psi žive u trenutku i ne razmišljaju o prošlosti ili budućnosti. Iako imaju neprikladne navike koje ćete morati iskorijeniti, imajte na umu da je pse lakše promijeniti nego ljude.

Ako se radi o odraslom psu kojega ste udomili, ne žalite ga i ne podilazite mu zbog njegove tužne prošlosti. Odmah nametnite svoja pravila i pas će ih prije ili kasnije prihvatiti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara